דפים

20 באפריל 2013

עוגת תפוזים שמיימית


עוגת תפוזים מושלמת, מאוד מאוד רכה. במקור זו עוגה של קרין גורן אבל אני שיניתי מעט עד שהגעתי לתוצאה המוצלחת. לידיעה ועל אחריותכם - זו עוגה טעימה במיוחד!
תהנו...



החומרים:

הבהרה: כאשר כתוב במתכון כוס, הכוונה לכוס חד פעמית 180 מ"ל.
מומלץ לאפות את העוגה בסיר פלא, הגובה משפיע על רכות העוגה.

6 ביצים
2 כוסות סוכר 
1 כוס שמן
1.5 כוסות מיץ תפוזים (מומלץ טרי)
2.5 כוסות קמח מנופה
1 א. אפיה
3 כפות קוקוס


אופן ההכנה:




  1. מקציפים את החלמונים עם כוס סוכר עד לקבלת קצף בהיר ותפוח.
  2. מוסיפים את כוס השמן בזרם דק תוך כדי הקצפה, באיטיות שהשמן יבלע בתערובת. מנמיכים את מהירות המיקסר.
  3. מוסיפים את הקמח, הקוקוס ואבקת האפיה בהדרגה, לסירוגין מוסיפים מיץ תפוזים.
  4. בקערה נפרדת יבשה ונקיה מקציפים את החלבונים ולאחר שהקצף מתייצב מוסיפים את הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב ומבריק.
  5. שליש מהקצף מעבירים לקערה הראשונה וטורפים לאיחוד תערובות. לאחר מכן מוסיפים את הקצף הנותר לתערובת בתנועות עטיפה עדינות.
  6.  יוצקים את העוגה לסיר פלא או תבנית קוגלהוף (התערובת אמורה למלא 3/4 מגובהה של התבנית, אין צורך לשמן) ואופים במשך שעה בחום של 170 מעלות.



העוגה מוכנה כשהעוגה שחומה והקיסם יוצא נקי.



לאחר האפיה הופכים את התבנית ומצננים את העוגה כשהיא הפוכה.




לאחר שהעוגה התקררה לחלוטין בוזקים אבקת סוכר. לא כדאי למהר עם השלב הזה אחרת נקבל אבקת סוכר רטובה מהאדים שאצורים בעוגה.

העוגה מדהימה.



בתיאבון!!!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...