דפים

21 באפריל 2013

לחמניות חלומיות



מתכון מעולה, פעם אחת תנסו ולא תחליפו אותו בשום מתכון אחר!

החומרים:

קילו קמח מנופה
2 כפות שמרים
4 כפות סוכר
1 כף מלח שטוחה
2 חלמונים
חצי כוס שמן
3 כוסות מים

אופן ההכנה:

1. תחילה שמים בקערה את החומרים היבשים ומקפידים שהשמרים לא יבואו במגע עם המלח והסוכר. מערבבים את החומרים לפיזור אחיד.
2. מוסיפים את החלמונים, השמן ורוב המים. לשים את הבצק לאיחוד החומרים, במידת הצורך מוסיפים עוד מים. הבצק אמור להיות מעט דביק מכיון שבמהלך התפיחה הבצק סופח אליו את הנוזלים ובסיום התפיחה מתקבל בצק רך ונח לעבודה.
טיפ: לישה מרובה היא הסוד לבצק מוצלח במיוחד!
3. מתפיחים עד להכפלת הנפח.
4. קולעים לצורה הרצויה ומתפיחים שוב למשך כ 10 דקות בתנור שחומם ל 40 מעלות. מניחים בתנור כלי עם מים ע"מ שהחלות לא יתייבשו.
5. מורחים בחלמון מהול במעט מים ושמן. מפזרים שומשום, קצח, פרג או כל מה שמתחשק.
6. אופים בחום של 200 מעלות עד להשחמה.
טיפ נוסף: אם את/ה מכינים את החלות או הלחמניות לשבת ורוצים שהן תצלחנה במיוחד, תאמרו במהלך ההכנה: "לכבוד שבת קודש" זה עובד וזה בדוק!!!
חלום.
בתיאבון! ואל תשכחו לספר איך יצא.






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...