דפים

12 במאי 2013

עוגת מוס גבינה פרורים




מתכון קלאסי, ישן וטוב שתמיד קוצר מחמאות ובלי סוף... אהוב מאוד על כולם ומאוד מאוד פשוט להכנה, כל אחד יכול להצליח. המתכון הזה הוא מסוג המתכונים שאחרי שעושים אותם פעם אחת לא מפסיקים להכין אותו בכל הזדמנות.

למתכון הזה יש 2 אופציות להגשה:
1. לאפות ולהכין את העוגה בתבנית ואז לפרוס פרוסות ולהגיש, באופציה הזו לא תפסיקו לישר את העוגה.
2.לאפות את הבצק ולפורר אותו ואז להכין בכוסות קינוח אישיות שזה יכול להתאים לאירועים או לאירוח מושקע במיוחד…

החומרים למלית:

הבהרה: כאשר כתוב במתכון כוס, הכוונה לכוס חד פעמית.

1 שמנת מתוקה
1 ריצ’/השף הלבן
חצי כוס סוכר
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
2 גבינות 9%

החומרים לבצק:

3 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
4 כפות סוכר
2 חלמונים
1 מחמאה/חמאה


אופן הכנת המלית:

  1.  מקציפים ריצ’ ושמנת מתוקה לקצפת יציבה.
  2. בקערה נפרדת שמים את הגבינות, האינסטנט פודינג וחצי כוס סוכר. מקציפים הקצפה קצרה לעירבוב טוב של החומרים בצורה אחידה.
  3. מחברים את 2 התערובות.
  4. שומרים במקרר.

אופן ההכנה של הבצק:

  1. מערבלים תחילה את החומרים היבשים ולאחר מכן מוסיפים את הלחים.
  2. לשים במינימום לישה עד לאיחוד החומרים.
     וכאן צריך לבחור איזו צורת הגשה אתם בוחרים….

אופציה ראשונה – עוגה בתבנית:

במידה ובחרתם בהכנה בתבנית (הסבר למעלה) שוטחים מחצית מהבצק בתבנית אחת ומחצית מהבצק בתבנית נוספת או על גבי נייר כסף. אופים בחום של 170 מעלות עד להזהבה. לאחר שהבצק שבתבנית הצטנן לגמרי מוזגים עליו את המלית. את הבצק הנוסף מפוררים ומפזרים מעל.

אופציה שניה - קינוחים אישיים:

  1. שוטחים על תבנית את כל הבצק ואופים עד להזהבה.
  2. לאחר הקירור מפוררים את הבצק.
  3. מוזגים לכוסות האישיים כף או שתיים של הפירורים, מעל שכבת מלית גבינה מעל פירורים ואתם יכולים לבחור כמה קומות של פירורים וגבינה אתם אוהבים.
  4. מפזרים למעלה פירורים ושומרים במקרר עד להגשה.
יאמי.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...