דפים

16 במאי 2013

קינוח קוקוס ושוקולד

עוגה חגיגית במיוחד. שכבת שוקולד קפואה בין 2 שכבות קוקוס ומעל קצפת ופרורי שוקולד...

במקור מתכון של קרין גורן המדהימה, אני ערכתי בו שינויים וזהו המתכון המחודש.



החומרים:

הבהרה: כאשר כתוב במתכון כוס, הכוונה לכוס חד פעמית.

לשכבת הקוקוס:

6 חלבונים
1 כוס סוכר
2כוסות קוקוס

לשכבת השוקולד:

200 גרם שוקולד
50 גרם חמאה/מחמאה
6 חלמונים

לקצפת:

30 מ"ל ריץ/שמנת מתוקה
כף גדושה סוכר
3 כפיות אינסטנט פודינג וניל

לקישוט: שוקולד מריר מגורד


אופן ההכנה:



  1. מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף יציב ומוסיפים את הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף לבן ומבריק. מוסיפים בתנועות עטיפה את הקוקוס ואופים בתבנית גדולה (תבנית תנור)למשך כ 30 דקות. מצננים.
  2. ממיסים את השוקולד והמחמאה עד להמסה מלאה. מוסיפים בהדרגה את החלמונים ומחממים מעט את התערובת להריגת החיידקים (10 שניות במיקרוגל) מניחים בצד לצינון.
  3. לוקחים תבנית קטנה (מחצית מגודל תבנית התנור) ומניחים שכבה ראשונה מחצית מהקוקוס האפוי. מעליו יוצקים את תערובת השוקולד.
  4. מעליו מניחים את שכבת הקוקוס השניה.
  5. מקציפים את השמנת/ריץ עם הסוכר והאינסטנט עד לקבלת קצפת. שופכים מעל שכבת הקוקוס ומיישרים.
  6. מכניסים להקפאה להתייצבות הקצפת ומפזרים מעל את השוקולד המגורד.

משאירים בהקפאה עד כחצי שעה לפני ההגשה.

נהנים ומספרים לחברים...






בהצלחה, ואל תשכחו לספר איך יצא... :)



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...