דפים

22 במאי 2013

שוקולדיות הפתעה

מיני עוגיות שמרים מבצק מעולה עם הפתעת שוקולד שנמס בפנים... פינוק מושלם ליד הקפה.


החומרים:

הבהרה: כאשר כתוב במתכון כוס, הכוונה לכוס חד פעמית.

5 כוסות קמח
1/3 כפית מלח
כף גדושה שמרים יבשים (25 גר')
1/2 כוס סוכר
1 כוס חלב/מים/ חלב סויה
3 ביצים
1 כוס שמן


למילוי:

שוקולד מריר (כ2 חפיסות)/ שוקולד בטעם אהוב אחר/ ממרח שוקולד/ ממרח לוטוס וכדו'


להברשה:

2 ביצים 
4 כפות שמנת מתוקה
1 כף סוכר
1 כף שמן


אופן ההכנה:


  1. מערבלים תחילה את החומרים היבשים ומקפידים שהשמרים לא יגעו במלח.
  2. מוסיפים את החומרים הלחים ולשים כ10 דקות עד לקבלת בצק רך. אם הבצק דביק אפשר להוסיף מעט קמח. מניחים להתפחה עד להכפלת הנפח.
  3. לנוחות העבודה כדאי לחלק את הבצק ל2 חלקים. מרדדים כל חלק לריבוע גדול ומחלקים אותו לארבעה טורים ו4 שורות כך נקבל 16 יחידות (סה"כ 32 יחידות מ2 חצאי הבצק).
  4. במרכז על פיסה שמים קוביית שוקולד אהוב או כפית ממרח שוקולד, אוספים את הקצוות ומהדקים לצורת מעטפה.
  5. מערבבים את חומרי ההברשה ומברישים את השוקולדיות.
  6. אופים בחום של 180 מעלות  כ 30 דקות. מוציאים את השוקולדיות ומברישים פעם שניה מחזירים לתנור לעוד 10 דקות.
  7. מכינים קפה מממממ...





2 comments:

  1. היי
    אהבתי מאוד.ורוצה להכין
    יש לי שאלה מה אני יכולה לערבב עם הביצים במקום שמנת מתוקה כדי שהמאפה לא יהיה חלבי?
    תודה וערב נעים טובה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי טובה
      במקום שמנת מתוקה את יכולה לשים ריץ'. גם אני השתמשתי בריץ' בעוגיה שבתמונה...
      בהצלחה :)

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...