דפים

13 במאי 2013

עוגת גבינה קלאסית

עוגת גבינה קלאסית נמסה בפה שתמיד מככבת וגונבת את ההצגה:

                           

לחומרים:

הבהרה: כאשר כתוב במתכון כוס, הכוונה לכוס חד פעמית.

6 ביצים
כוס סוכר
750 גרם גבינה לבנה 5%-9%
1 סוכר וניל
2 כפות קמח
2 כפות גדושות אינסטנט פודינג

אופן ההכנה:

  1. מקציפים את החלמונים עד לקצף יציב ומוסיפים את כוס הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב.
  2. בקערה נפרדת שמים את הגבינה, סוכר וניל, קמח, אינסטנט פודינג והחלמונים ומקציפים למס' שניות למניעת גושים.
  3. מעבירים בעדינות את הקצף לקערת הגבינה ומערבבים בעדינות בתנועות עטיפה עד לפיזור אחיד.

האפיה מתחלקת ל2 שלבים:
10 דקות ראשונות מכת חום של 200 מעלות
40-50 דקות נוספות בחום נמוך כ 150 מעלות.
המלצה חמה: לשים בתנור כלי עם מים ליצירת סביבה לחה שמונעת בקעים בעוגה.
העוגה מוכנה כשקיסם יוצא נקי ללא תערובת גבינה. נותנים לעוגה לנוח למשך שעה בתנור עד להתייצבות.

לציפוי אפשר לשים כל דבר, אבקת סוכר (רק לאחר שהעוגה הצטננה), קצפת עם קישוטי שוקולד לבן.
בתמונה: ציפוי שמנת חמוצה.  מערבבים היטב 2 שמנת חמוצה ו2 שקיקים של סוכר וניל ומיד בסיום האפיה מורחים על העוגה. 


מקררים את העוגה היטב בקירור,
מבררים מי חיסל את העוגה....



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...