דפים

20 ביוני 2013

קליעת חלת פרח

חלה יפיפיה ומרשימה, בכלל לא מסובכת להכנה (רק נראית...)
לבקשתכם, ההסבר לפניכם:





על המתכון של הבצק אני מדלגת.
 יש פוסט נפרד עם הסבר מפורט לבצק שלא תרצו להחליף בשום בצק אחר. הוא נמצא כאן.


אופן ההכנה:

שלב ראשון בהכנת החלה הזו היא הכנת 4 רצועות שוות באורכן. מה עושים?

  1. צובטים מהבצק 4 פיסות בצק שוות בגודלן.
  2. כל פיסה מרדדים למלבן ומגלגלים לרולדה כדי ליצור כיסי אויר. מומלץ תוך כדי הגלגול למתוח את הבצק כדי לדקק אותו.
  3. לאחר שיש לנו 4 רצועות שוות מסדרים אותן שתי וערב.

            
  4. שימו לב לתמונה. נוצרו לנו 4 זוגות של רצועות. בכל זוג יש ימין ושמאל.
  5. לוקחים את הרצועה השמאלית ומעבירים אותה מעל הימנית לכיוון הזוג הימני לה.
  6. את אותו הדבר עושים בכל הזוגות ואנו מקבלים דבר כזה:

  7. למעשה נוצרו לנו זוגות חדשים. משנים כיוון ואת הימני מעבירים מעל השמאלי.
  8. ממשיכים פעם ימין מעל שמאל ופעם שמאל מעל ימין עד שהרצועות קצרות וזה לא מתאפשר.

                
  9. את הקצוות דוחפים מתחת לחלה.
  10. וזה מה שיוצא:

             
שבת  שלום

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...